Werkt de Bancontact-app op een jailbroken toestel?

Categorie: Bancontact-app

Een Apple-toestel jailbreaken of een Android-toestel rooten betekent dat de technische veiligheidsmaatregelen worden omzeild, waardoor er ook niet-geautoriseerde software op het toestel kan gebruikt worden of er meer controle over uw toestel wordt verworven. Dit kan leiden tot onvoorziene blootstelling aan schadelijke apps en houdt een aanzienlijk risico in. Algemeen wordt aangenomen dat het rooten of jailbreaken van een toestel zonder het daarbij bloot te stellen aan veiligheidsrisico’s niet kan zonder specifieke technische kennis. Daarom kiest Bancontact voor een app die niet op jailbroken toestellen werkt, om zo de veiligheid te kunnen garanderen. Dat geldt ook voor toestellen die in het verleden jailbroken waren maar dat niet noodzakelijk meer zijn vandaag.