Wat als ik mijn smartphone aan iemand verkoop zonder eerst de app te verwijderen?

Categorie: Bancontact-app

Indien u uw smartphone verkoopt zonder eerst de app te verwijderen, zal de nieuwe eigenaar geen mobiele betalingen (via QR-code) kunnen uitvoeren, aangezien bij eidere betaling uw geheime pincode vereist is. De nieuwe eigenaar van uw toestel kan echter wel betalingen ontvangen zonder dat hij uw pincode kent. Aangezien de kaart in uw app aan uw zichtrekening gekoppeld is, worden deze betalingen op uw bankrekening gestort.

Voor contactloze betalingen boven €25 is een pincode vereist. Daarnaast zijn er 2 extra limieten ingebouwd waarbij ook een pincode is vereist:

• een limiet van €50 op het gecumuleerde bedrag van opeenvolgende transacties zonder pincode
  • een limiet van 5 opeenvolgende transacties zonder pincode

We raden u met klem aan de app altijd te verwijderen wanneer u van smartphone verandert. Indien u dit vergeten bent, kan u achteraf  steeds naar Card Stop bellen om uw Bancontact-app te laten blokkeren.