Wat als ik mijn smartphone aan iemand verkoop zonder eerst de app te verwijderen?

Categorie: Bancontact-app

Dit houdt geen enkel risico in, vermits bij iedere betaling uw geheime pincode vereist is. De nieuwe eigenaar van uw toestel kan echter wel betalingen ontvangen zonder dat hij uw pincode kent. Aangezien de kaart in uw app aan uw zichtrekening is gekoppeld, worden deze betalingen op uw bankrekening gestort.

Bovendien kan uw betalingshistoriek geraadpleegd worden zonder pincode en dat kan een privacyrisico inhouden. We raden u dan ook met klem aan de app altijd te verwijderen wanneer u van smartphone verandert.