Ik heb meerdere kaarten geregistreerd in de app, maar contactloos betalen gebeurt steeds met dezelfde kaart. Hoe komt dat?

Categorie: Bancontact-app

De Bancontact-app zal steeds één kaart als “favoriet” aanduiden, herkenbaar door het sterretje (wordt zichtbaar wanneer u op de kaart klikt). Indien u geen favoriet aanduidt, zal dit automatisch de eerste kaart zijn die werd geregistreerd in de Bancontact-app, ongeacht hoeveel kaarten u daarna nog toevoegt. Wordt de eerste kaart uit de app verwijderd, dan zal de volgende in de rij aangeduid worden als favoriet.

Het is deze favoriete kaart die standaard gebruikt wordt wanneer u contactloos betaalt met de Bancontact-app. Zo wordt vermeden dat u voor elke transactie manueel een kaart moet kiezen. Wenst u echter voor een bepaalde contactloze betaling toch een andere kaart dan de favoriet te gebruiken, dan kan dat door eerst die kaart te selecteren in de kaartencarousel en pas daarna uw smartphone langs de betaalterminal te houden.