Hoe kan ik kaarten toevoegen en verwijderen?

Categorie: Bancontact-app

Er zijn twee manieren waarop u een kaart kunt toevoegen aan de Bancontact-app:

• druk in het startscherm op de lege kaart op het einde van de kaartencarousel
  • kies 'Een kaart toevoegen' in de optie 'Instellingen' van het menu

In beide gevallen wordt u eerst gevraagd om uw bank te kiezen en de algemene voorwaarden van deze bank te aanvaarden. Vul het kaartnummer en de vervaldatum in en kies een naam voor de kaart. Indien u een kaart wenst toe te voegen die al in de app is opgeslagen, verschijnt er een waarschuwingsbericht. Tot slot wordt u naar de beveiligde authenticatieomgeving van uw bank doorgestuurd om de kaart aan de app te koppelen. Vergeet hier het eenmalige gebruik van uw kaartlezer of digipass niet. Na de koppeling wordt de kaart aan de kaartencarousel toegevoegd en kunt u ze onmiddellijk gebruiken.

Om een kaart uit de app te verwijderen gaat u naar de optie 'Instellingen' in het menu van de app en drukt u op deze kaart onder 'Instellingen kaart'. Het detailscherm van de kaart verschijnt. U kunt de kaart verwijderen door op de knop ‘Verwijder deze kaart’ te drukken.