Hoe installeer ik de Bancontact-app?

Categorie: Bancontact-app

Download de app in de App Store, Google Play of de Windows Phone Store en klik op het pictogram van de Bancontact-app. De activeringsprocedure start automatisch:

• De app zal u eerst vragen om u te registreren door uw naam in te geven en een geheime pincode van vier cijfers te kiezen. Nadat u deze stap met succes hebt uitgevoerd, is de app actief. U kunt echter nog geen transacties uitvoeren omdat er nog geen kaart werd geregistreerd.
  • In de tweede stap vraagt de app u om een geldige Bancontact-kaart te registreren door de bank te kiezen die de kaart heeft uitgegeven, de kaartgegevens in te geven, de kaart een alias te geven en de registratie te bevestigen door een transactie van 0 euro (of 0,01 euro voor klanten van KBC en CBC) uit te voeren met uw niet-verbonden kaartlezer of digipass (met de pincode van uw kaart).

Als u beide stappen met succes hebt doorlopen, kunt u mobiel betalen. U kunt ook een tweede kaart registreren door 'Voeg kaart toe' te kiezen op het startscherm of in het menu 'Instellingen'. U kunt maximum 5 verschillende kaarten registreren.

Gebruikt u een smartphone die draait op het Android besturingssysteem (versie 4.4 of hoger) en die beschikt over een NFC-chip, dan kan u met elke kaart die u registreert zowel mobiele betalingen met QR-code als contactloze betalingen uitvoeren.