Bij een contactloze betaling met de Bancontact-app geeft de betaalterminal de boodschap ‘Onleesbare kaart’.

Categorie: Bancontact-app

Indien de betaalterminal de foutboodschap ‘Onleesbare kaart’ weergeeft, betekent dit dat er geen goed contact plaatsvond tussen de contactloze (NFC) antenne op de terminal en je smartphone.

Bij een goed contact tussen de NFC-antenne van de terminal en je smartphone, zal je smartphone trillen. De terminal zal de transactie bevestigen. Nadien mag je het scherm van je smartphone sluiten.

Enkele tips voor een optimale gebruikservaring:

• Kijk na waar de contactloze antenne van je smartphone zich precies bevindt, zodat je duidelijk weet welk stukje van je smartphone je langs het contactloos-icoontje op de terminal dient te houden.
  • Je telefoonhoesje kan er soms voor zorgen dat de telefoon moeilijk contact maakt met de terminal. Ondervind je moeilijkheden bij het betalen en heb je een hoesje rond je smartphone? Verwijder het hoesje of hou de kant van je scherm richting de betaalterminal tijdens de contactloze betaling.
  • Hou je smartphone enkele seconden langs de terminal opdat er een goed contact is tussen de terminal en de smartphone. Bij een goed contact zal je smartphone trillen en zal de terminal de boodschap geven om je telefoon terug te nemen.